donderdag 31 januari 2008

Krepli yas pasta



Evlilik yildonumumuzun 3uncu yilina yaptigim krepli pasta
yine dayanamadim


Bu tarifi su siteden aldim:
http://armeda.blogspot.com/2007/05/krepli-pasta.html

Malzemeler:

3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir(philadelphia roomkaas)
çikolata sosu

Yapılışı:

Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkünolduğuncaince bir kıvamda krepler hazırlanır. Ben 20 adet krep hazırladım. Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir. Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır. Kelebek içinyağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır. Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.

cikolata sosu icin:

250 ml süt
75 gr tozşeker
10 gr nişasta
200 gr çikolata
15 gr kakao
Süt ve şekeri beraber kaynatalım. Kakao ve nişastayı bir miktar su ile eritip kaynayan süte ekleyelim. Çikolatalarımızı küçüp küçüp kırıp hazırladığımız karışıma ekleyelim ve homojen bir karışım elde edinceye kadar tahta kaşıkla karıştıralım. Bu sosu aklınıza gelebilecek tüm tatlılarda kullanabilirsiniz.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen