donderdag 31 januari 2008

Iskender



malzemeler:
Eger turk marketlerden hazir doner bulabilirsen onu kullanirsin yoksa normal et kulanabilirsinama ozaman buzluktan cikarip buzlu buzlu keskin bir bicakla ince ince keseceksin
Durum hazir satiliyor marketlerde
bir tutam maydanoz
yogurt
salca tereyag
sarmisak
tuz

yapilisi

1-doner etlerini bir guzel kavuruyorsun yani iyice pisiriyorsun.
2-ayri bir tavada yag ve salcayi pisir.
3-sonra durumu bir tavada isitip her iki tarafina da yag suruyorsun
arzuna gore iki durumde kullanabilirsin.
4-durumu bir kesme tahtasina kare kare kesiyorsun.
5-istersen yogurtu sarmisakliyorsun istersen sarmisaksiz arzuna gore kullanirsin
6-guzel bir derin yada kayik tabak aliyorsun en alta yagli kare durumleri koyuyorsun, sonra uzerine doneri ardindan yogurt ve salcayi son olarak ince kiyilmis maydanozu arzuna gore uzerine yada hic koymassin.

Simdiden afiyet olsun!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen