donderdag 31 januari 2008

Domates corbasi


Malzemeler;

1 çorba kaşığı tepelemesine dolu un
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
1 çay kaşığı acili biber salçası(isterseniz)
4 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 cay bardağı sut yada yarim cay bardağı krema
2 çorba kaşığı margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ

Yapılışı;
Derin bir kabin içine salca, tuz, kırmızı toz biberi koyup;
soğuk suyu yavaş yavaş salçalı harca karıştırarak ilave edin.
Homojen bir karışım elde edeceksiniz.
Daha sonra çelik tencerenin içine margarini koyun. Yağ eriyince;
unu ilave edip pembeleşinceye kadar unu kavurun. Un pembeleştikten sonra
salçalı sosu tencereye yavaşça karıştıra karıştıra ilave edin.
Tenceredeki çorba kaynamaya başlayana kadar yavaş yavaş karıştırın.
Kaynamaya başladıktan 10 dak. sonra süt yada kremayı içine katın
ve ocağın altını kapatın.Söyle 4-5 defa daha karıştırdıktan sonra
kıtırlı ekmek ve kasar peyniri ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

NOT: Yukarıdaki malzemeler 4 kişiliktir.

Bu tarifi su siteden aldim http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/corbalar/index.html

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen