woensdag 30 januari 2008

Citroentaart


4 eieren
• 5 eetlepels suiker
• 200 gram meel
• snufje zout
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 zakje bakpoeder

Vulling:
• 500 ml melk
• 1 vanille pak Dr. Oetker Saroma (74 gram)
• 50 gram margarine
• 120 gram meel
• 200 gram suiker
• 1 citroenrasp
• 2 citroensappen

Garnering:
• citroenschijf
• kokosrasp

Bereidingswijze

Bekleed de springvorm van 24 cm in doorsnee met bakpapier. Klop de eieren los met suiker in een grote kom. Voeg de gezeefde bloem met het zout, bakpoeder en vanille toe.
Verhit de oven voor op 175 graden C. Giet het mengsel in de springvorm en laat het 20 minuten bakken. Snijd de frangipane wanneer deze is afgekoeld met een scherp mes horizontaal door, leg de afgesneden helft omgekeerd neer. Bereid vervolgens de vulling.
Pers twee citroenen uit en rasp de schil. Los in een steelpan de suiker op met melk, meel en margarine. Voeg vanille pak Saroma en citroenrasp roerend toe op middelmatig vuur. Wanneer het is afgekoeld voeg je citroensap bij.
Besprenkel de lagen frangipane met citroensap. Bestrijk de onderste taarthelft eerst met de helft van de vanille/citroenvulling en leg er de tweede taartbodem op.
De bovenlaag van de frangipane bestrijk je met de resterende vanille/citroenvulling. Met een vork versier je de bovenlaag van de citroentaart en de zijkant bestrooi je met kokosrasp. Eén citroenschijf mag ter sier bovenop de citroentaart!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen